Categories
My Links

« Da li da te slušam ili da te ne slušam?! | Maza, ali ipak Lunja! »

Zlostavljanje životinja
smiljana | 08 Septembar, 2010 23:08
Sve češće se mogu čuti vesti o zlostavljanju životinja, pogotovo pasa. Ne znam da li je i počelo sa Milom, ali se na njenom slučaju svakako prelomilo.
Ja sam, najblaže rečeno, bila zgrožena prizorom i celokupnom pričom kako je ona nastradala.

Ako se kaže da je čovek čoveku vuk, onda je on to i psu ili još bolje: šta je tek onda psu? Zli čovek iz poslovice može se, u ovom slučaju, zvati i vukodlak, jer se mnogo bolje uklapa u priču u kojoj nema govora o ljudskim osobinama (tačnije ljudskosti). Ako kažu da treba voleti bližnjeg svog, da li se to odnosi samo na ljude, pa ako prekršimo ovu zapovest kad su psi u pitanju kao ne računa se, ali kakvi smo mi onda ljudi. Zli, bez sumnje.

Zbog neke ravnoteže u prirodi, naspram tih zlih, uvek se nađu i oni dobri, spremni uvek da pomognu. Humanost na delu, pa nije važno prema kome. I bitno da i takvih ima.

Jako me potresaju slučajevi maltretiranja i ubijanja životinja...a u poslednje vreme se pojavljivalo dosta takvih sadržaja. To prosto natera na razmišljanje na šta su sve ti ljudi spremni kad se tako iskaljuju na jednim i bespmoćnim životinjama. Define: pretnja za društvo i sredinu u kojoj žive!


 #
Add Comment
Dodaj komentar

Zapamti me